Foredragsholderne

Morten Elsøe

Morten Elsøe

Morten Elsøe er medstifter af MadroInstituttet. Siden han blev uddannet cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi, har han arbejdet som selvstændig formidler med fokus på madmyter. Han har undervist i ernæring siden 2014, er hyppigt benyttet ekspert i de største danske medier og har fungeret som ekstern ekspert for Fødevarestyrelsen.

Anne Gaardmand

Anne Gaardmand er medstifter af MadroInstituttet. Her har hun især ansvaret for at udvikle praktiske redskaber til vores kurser – især indenfor overspisning, kropsro og madro for voksne. Anne er oprindeligt ernæringsuddannet, men har de sidste mere end 10 år primært beskæftiget sig med (og videreuddannet sig indenfor) adfærdspsykologi.

Har du spørgsmål eller er du interesseret i et foredrag?

Skriv til os på mailen kontakt@MadroInstituttet.dk

Foredragene

Detox din hjerne – Få udrenset dit sind for usandheder om sundhed

Med Morten Elsøe

Får du kræft af aspartam? Skal du faste for at tabe dig eller spise mange, små måltider for at holde gang i forbrændingen? Og handler vægttab bare om at spise mindre eller kan man ødelægge sin forbrænding ved at spise for lidt?

Det bugner med påstande om, hvordan du skal spise for at leve sundt eller tabe dig. Men ofte er rådene i direkte modstrid med hinanden. Og det gør mange mere forvirrede end fokuserede.

Til dette foredrag lærer du, hvorfor nogle af de mest udbredte påstande er forkerte, hvad der giver mening at fokusere på – og hvordan du selv bliver bedre til at vurdere, om en påstand er troværdig.

Varighed: ca. 50 min.

Umættelig – Forstå overspisning og bliv fri af cravings

Med Anne Gaardmand

Når vi oplever, at vi ikke kan ”styre os” – og spiser langt mere, end vi synes vi burde – tænker vi typisk det samme: At vi er svage, uduelige, uden rygrad og uden viljestyrke.

Så vi slår os selv oveni hovedet ud fra en idé om, at jo hårdere vi straffer os selv, jo bedre er oddsene for, at vi i morgen formår at spise ”fornuftigt”. Men forskningen viser, at den strategi – og de fleste andre strategier, mange bruger til at styre sig selv med – virker helt modsat hensigten.

Til dette foredrag får du først og fremmest forståelse for de psykologiske og fysiologiske forklaringer på, hvorfor vi ”overspiser”. Men vigtigere endnu: Du får overraskende – og effektive – metoder til at forebygge det.

Varighed ca. 50 min.

Slut med forbudt – Du bliver ikke sundere af dårlig samvittighed

Med Morten Elsøe

Få følelsen af øjeblikkeligt vægttab, når byrden fra de mange urealistiske madkrav løftes fra dine skuldre.

Med udgangspunkt i bogen ”Slut med forbudt”, fortæller Morten om, hvorfor der hverken findes sunde eller usunde fødevarer og hvorfor modediæter og madtrends gør os både skræmte og forvirrede – og gør det svært at leve sundt.

Hør foredraget og lær hvordan du – paradoksalt nok – både kan reducere cravings og spise sundere ved at droppe både forbuds- og burde-tanker.

Varighed: ca. 50 min.

Utilfreds – Fra kropskritik til kropsro

Med Anne Gaardmand

Alt for mange af os er kede af vores udseende, og bruger store dele af livet på at stresse over, hvordan vi ser ud.

Når utilfredsheden fylder vores tanker, bliver vi fraværende, triste og modløse. Den stjæler vores fokus fra alt det gode i livet.

Man kan ikke være i gang med at tænke ”Jeg er klam”, ”Mine venner er pænere end mig” eller ”Alle kan se, at jeg er blevet tykkere” og samtidig være kreativ, nysgerrig og nærværende.

Til dette foredrag lærer du, hvordan du kommer ud af selvkritik og kropsutilfredshed, så du kan være til stede i dit liv.

Varighed ca. 50 min.

Afhængig? – Hvorfor vi får cravings og hvad vi kan gøre for at blive fri

Med Morten Elsøe

Chokoladetrang sidst på aftenen kan gøre det umuligt at tænke på andet. Og uanset hvor meget du i morges lovede dig, at i aften ville du holde dig fra det, ja, så sker der det samme som der plejer: trangen bliver for voldsom, du giver efter og “falder i”. Men hvorfor sker dette? Hvorfor kan vi ikke lade være, når vi siger, at vi vil? Er det bare en dårlig vane eller er vi i realiteten afhængige? Og hvis vi er: er det fordi sukker er ligesom kokain – eller er der i virkeligheden noget helt andet på spil?

Få svar på alle disse spørgsmål til foredraget – og få tips til, hvordan du kommer dine egne cravings til livs.

Varighed ca. 50 min.

Ustoppelig – Tre simple veje til varige træningsvaner

Med Anne Gaardmand

Nu får du langt om længe svaret på, hvorfor det er så svært at holde motivationen og holde fast i din træning.

Med udgangspunkt i adfærdspsykologien, fortæller Anne Gaardmand dig, hvilke fælder vi typisk falder i, når vi gerne vil begynde at træne. Og hvordan du kan bygge træningsvaner, der ikke stopper, hver gang du har travlt på arbejdet, udfordringer i familielivet eller mangler energi og overskud.

Du vil gå fra foredraget med mere end blot inspiration – du vil have konkrete redskaber til at skabe forandring.

Varighed ca. 50 min.

Har du spørgsmål eller er du interesseret i et foredrag?

Skriv til os på mailen kontakt@MadroInstituttet.dk