Kort fortalt

VaneTerapeut™-uddannelsen er fyldt med nye redskaber, hentet fra anerkendte terapiformer – tilpasset, så de er lige til at gå til og nemme at bruge sammen med VaneCoach™-modellen.
På VaneTerapeut™-uddannelsen møder du fire nye undervisere; alle psykologer med speciale i netop det, de underviser i.

Tre moduler – et utal af muligheder

VaneTerapeut™-overbygningen består af tre moduler med hver sit fokus.
På modulerne lærer du blandt andet at bruge redskaber hentet fra Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Compassion Fokuseret Terapi (CFT) og Metakognitiv Terapi (MCT).
Efter at have gennemført alle tre moduler, kan du kalde dig VaneTerapeut™.
Du kan læse om de tre moduler herunder.

Modulerne

MotivationsModulet

– værdier omsat til vaner

Det vi har lyst til nu og her er tit i modstrid med det vi vil på lang sigt. Det vi vil med livet.

Heldigvis kan vi motiveres af andet end frygt og forventningen om øjeblikkelig belønning, men det kræver, at vi ved, hvad der er vigtigt. Det kræver, at vi kender vores værdier.

På MotivationsModulet lærer du, hvordan du hjælper dine klienter til at finde stærke nok motiver til at handle anderledes end de plejer. Motiver, der står klart i det sekund de står med valget.

MindfulnessModulet

– frigørelse gennem nærvær

For at kunne handle bevidst, skal man kunne stoppe autopiloten. Stoppe reaktionen.

Det forudsætter, at man kan observere sine tanker og udholde ubehag, for ellers vil begge dele trække en rundt i manegen. Og dét kræver metakognitive redskaber.

På MindfulnessModulet lærer du at hjælpe dine klienter til at kunne kontakte nuet, blive bevidste om tanker og følelser – og acceptere dem, i stedet for at flygte fra dem.

MasterModulet

– selvomsorg, der smitter

Behandlere giver tit for meget af sig selv. Det kan koste – både professionelt og privat.

Vil du undgå det, skal du kunne sige fra, sætte grænser og håndtere din egen skam med selvomsorg. Det kræver redskaber fra tilknytningsteori og compassion-fokuseret terapi.

På MasterModulet lærer du, hvordan du kan brænde for noget, uden at brænde ud, ved at møde dig selv med forståelse og omsorg – og blive en rollemodel for dine klienter.

Hvad siger tidligere kursister?

Camilla
Som Vane- og Overspisningscoach har man fået sindssygt gode redskaber med til at tackle vaner generelt og spiseadfærd. VaneTerapeut-uddannelsen bidrager med et helt nyt niveau til disse redskaber.
Det fantastiske ved at tage uddannelsen er, at man under uddannelsen selv kommer i gennem alle redskaberne først, så man udover at udvikle sig personligt også kan mærke styrken af det, man senere skal ud og lære videre til sine klienter.

– Camilla Andersen

Med min VaneTerapeut-uddannelse, er jeg i stand til at hjælpe klienten til større bevidsthed og forståelse for sig selv, så de med selvomsorgen først, kan arbejde sig henimod det de ønsker.
Uddannelsen har ikke kun forandret min måde at arbejde på. Den har også forandret mit blik på mig selv og min egen adfærd. Den har gjort mine kritiske øjne mildere og selvomsorgen vildere.

– Brigitte Reimer

Birgitte
Andreas
Jeg har fået mulighed for at arbejde på et dybere niveau - med de tanker og følelser, som ligger under og driver vores valg og vaner – hvilket giver større potentiale for varig ændring.
Selv har jeg lært at gøre det, som er vigtigt for mig, selvom det føles ubehageligt. Det betyder, at jeg i højere grad end før kan realisere mine drømme, både i familien (for at være den far og mand, jeg ønsker at være) og i arbejdslivet.

– Andreas Lycke

Jeg har arbejdet med mennesker hele mit liv. Taget flere uddannelser, som alle har bidraget til, hvor jeg er i dag. Men VaneTerapeut-uddannelsen står som noget helt særligt.
Den viden man har mulighed for at tilegne sig, kombineret med åbenheden og sammenholdet blandt alle tilstedeværende, er svær at beskrive. Det var stort.

– Line Abildgaard

Line
Stinna
Jeg vil varmt anbefale VaneTerapeut-uddannelsen til andre, der ønsker at arbejde inden for dette område. Uddannelsen har givet mig dybdegående viden og værktøjer, der er essentielle for at kunne hjælpe klienter med at tackle livets udfordringer og opnå en bedre livskvalitet.
Det har været en berigende og givende rejse, som jeg tror vil gavne enhver, der ønsker at arbejde som terapeut.

– Stinna Briks

Dine undervisere

Karsten Abel

Karsten er selvstændig psykolog, efteruddannet indenfor Acceptance & Commitment Therapy (ACT) og mindfulness. Han er fast underviser ved Kognitiv Terapi Center Aarhus og arbejder desuden med supervision.

Læs mere om Karsten

Berit Mus Christensen

Berit yder som selvstændig psykolog terapi og supervision ud fra ACT og Compassion Focused Therapy (CFT). Hun er forfatter til bogen “Med mig selv som redskab” og underviser professionelle i bl.a. omsorgstræthed.

Læs mere om Berit

Mia Lichtenstein
Mia Beck Lichtenstein

Mia er lektor og forskningsleder for telepsykiatrisk center på Syddansk Universitet og selvstændig psykolog. Hun arbejder især med spiseforstyrrelser og trænings-afhængighed og er forfatter til bogen “Besat af træning”.

Læs mere om Mia

Parnian Yaghoubi
Parnian Jarubi

Parnian er selvstændig recoverycoach og har de sidste mange år arbejdet med og undervist i forstyrret spisning, spiseforstyrrelser og kropsbillede. Hendes styrke er at være praktiker med masser af erfaring både i socialpsykiatri og privat regi.

Læs mere om Parnian

Anne Gaardmand
Anne Gaardmand

Anne står bag VaneTerapeut-overbygningen. Hun har blandet andet udvalgt de bedste redskaber fra forskellige terapiformer – og testet og tilpasset dem, før at gøre dem mere tilgængelige for dig. Og så har hun fundet de bedste undervisere til uddannelsen.

Morten Elsøe
Morten Elsøe

Morten har de sidste mange år fokuseret på vaner som en adfærdsafhængighed – komplet med cravings, kontroltab og kuldsejlede forsøg på at stoppe. På VaneTerapeut-uddannelsen går han et spadestik dybere og viser en ny vej til at vende de dårlige vaner ryggen.

Praktisk information

VaneTerapeut-uddannelsen™ forløber over tre moduler á tre dage og afholdes i 2024 i København. Der er 30 pladser på holdet.

København 2024

Tid
MotivationsModulet: 24.-26. maj
MindfulnessModulet: 14.-16. juni
MasterModulet: 16.-18. august

Sted
Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade
Krumtappen 2
2500 Valby

VaneTerapeut™-uddannelsen forløber over tre moduler. Undervisningen er hver dag kl. 9-16 – 60 timer i alt.

Pris

25.000 kr.
Du kan vælge at betale det hele på én gang eller at dele betalingen i rater (se tilmelding).

OBS: Det er også muligt blot at tilmelde sig første modul: MotivationsModulet til 8.350 kr.

Du kan tilmelde dig i tilmeldingsformularen herunder.

OBS!

Du skal være uddannet VaneCoach™ for at tage VaneTerapeut™-uddannelsen™.

Tilmeld dig uddannelsen her

(Det er uforpligtende at tilmelde sig at få besked om datoer.)

  Tilmelder du dig privat eller via en virksomhed? * PrivatVirksomhed

  Hvordan vil du gerne betale? (vælg)

  Er du uddannet VaneCoach™? *
  Ja

  Tilmeldingen er juridisk bindende *
  Bliver du forhindret i at deltage, kan vi forsøge at sælge din plads til en fra ventelisten. Gebyret herfor er 750 kr.
  Forstået

  Godkender du vores privatlivspolitik? *
  Ja

  Godkender du vores handelsbetingelser? *
  Ja

  Virusudbrud og onlineundervisning *
  I tilfælde af, at kurset ikke kan afholdes pga. specifikke omstændigheder, såsom coronavirus, godkender jeg hermed at kurset kan afholdes online
  Forstået

  Websitet er beskyttet af reCAPTCHA. Googles privatlivspolitik og vilkår gælder.

  Har du spørgsmål?

  Skriv til os på mailen kontakt@MadroInstituttet.dk