Det er på tide
at gøre noget nyt

De fleste vil gerne have, at deres børn får sunde spisevaner. Desværre risikerer vi at gøre mere skade end gavn med vores standard-strategier.
Vores forsøg på at få børn til at spise mindre, kan føre til skam og smugspisning. Vores forsøg på at få dem til at spise mere, kan lære dem at ignorere deres mæthed. Og vores forsøg på at få dem til at smage nyt, kan skabe et ubehageligt pres, der ikke øger lysten. Tværtimod.
Madro for børn handler om at gøre noget helt andet. Om at droppe overvågningen, kontrollen og presset, der gør spisesituationen til en stressende oplevelse. Om at øge lysten til at smage nye ting. Og om at hjælpe børnene til at lytte til deres maver – både nu og i fremtiden.

Materiale til undervisning

Vi ønsker at give de næste generationer et godt forhold til mad.

Materialet er baseret på værdierne bag MADRO-bogen og tilpasset det obligatoriske emne i grundskolen ”sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab”. Formålet med dette undervisningsmateriale er at hjælpe eleverne til at opnå madro. Madro fremmer både sundhed og trivsel. Madro betyder ikke, at der skal være stille i spisesituationen, men at man har ro i kroppen og hovedet omkring maden.

Materialet er tilpasset niveauet i 0.-2. klasse.

Materialet er udviklet af MadroInstituttet. Det bygger på videnskabelige studier og indsamlede erfaringer i instituttets praksis.

MadroMetoden™

Ny uddannelse for dig, der gerne vil hjælpe familier og børn til mere madro. Metoden kan bruges uanset om bekymringen er overspisning, underspisning eller ensidig kost – og hjælper familier til færre konflikter ved spisebordet.

MadroMetoden er en ny måde at hjælpe familier og børn på. En tilgang, der hverken indeholder kostplaner eller slankekure og som ikke får børnene til at føle sig forkerte.

Foredrag:

“Madro for børn” af Anne Elsøe

Hvad skal der egentlig til for at give børn sunde spisevaner – og et sundt forhold til mad i fremtiden?

Det fortæller Anne Elsøe om i sit foredrag, Madro for børn, hvor du får både provokerende pointer og konkrete redskaber. Redskaber, der hjælper dig til at hjælpe børn – uanset om du er forælder, pædagog, sundhedsplejerske eller folkeskolelærer.

Du vil til foredraget få indblik i hvordan diætkulturen skaber madstress og hvordan vores sprogbrug omkring maden påvirker selv de yngste. Derudover vil du få konkrete redskaber til at mindske madstress og i stedet skabe madro. Du vil få redskaber til at snakke om maden på en ny måde, som skaber madmod. Du vil få redskaber til at skabe en tryg spisesituation, som giver færre konflikter.

Foredraget står på en bund af både evidens og erfaring.

Foredraget findes i tre versioner, afhængig af målgruppen:
1) Forældre, bedsteforældre og andre primære omsorgspersoner
2) Pædagoger, sundhedsplejersker og andre der arbejder professionelt med børn
3) En blanding af de to

Tid: 50 min + tid til spørgsmål.

“Du ramte helt plet i forhold til mange af de spørgsmål og overvejelser pædagogerne står med i deres daglige praksis.”

– Hanna, Specialkonsulent, Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt (DSFI), Helsingør kommune

“Anne leverede et virkelig interessant og nyttigt foredrag, med forståelige og relaterbare eksempler fra hverdagen, samt brugbare tips og tricks, som var velargumenterede. Anne har styr på sit stof og tog i mod en masse spørgsmål undervejs, som skabte dialog og nærvær mellem hende og publikummet. En sand fornøjelse.”

– Lea, LEGEHUSET Ry

Tilmeld dig Madro for børn nyhedsbrevet

Tilmeld dig herunder og få viden og nyheder om Madro for børn.

Madro for børn - nyhedsbrev

Få hjælp til af finde madro

Personlig vejledning til forældre

Rigtig mange børnefamilier oplever store konflikter omkring spisebordet. Føler du, at dit barn spiser for meget eller for lidt? Synes du, at dit barn er kræsent? Oplever du, at stressniveauet stiger hver gang I skal til bords?

Vi kan hjælpe jer til at få roen tilbage.

MADRO-bogen giver dig redskaber til at …

Skåne dine børn for madstress

Skåne dine børn for madstress

Vække begejstring for grønt

Forebygge overspisning og vægtproblemer

Skabe ro ved spisebordet

MADRO af Anne Gaardmand og Morten Elsøe kan hjælpe jer til at få roen tilbage. I bogen du du en masse konkrete redskaber til at skåne dine børn for madstress, vække begejstring for grønt, forebygge overspisning og vægtproblemer og – ikke mindst – til at skabe ro ved spisebordet.

Madro for børn på sociale medier

Følg Anne Elsøes arbejde med madro.

Anne er uddannet cand. scient i kemi, men har arbejdet sammen med Morten Elsøe og Anne Gaardmand de sidste mange år. Hun er uddannet VaneCoach, har været en del af tilblivelsen af MADRO-bogen og arbejder til daglig som leder af Madro for børn.