#62 Har du sovet godt?

Så langt tilbage, som Morten kan huske, har han haft svært ved at sove. Faktisk har han i årtier kæmpet med søvnløshed, og der går typisk måneder mellem, at han oplever at være veludhvilet. Det betyder til gengæld også, at Morten har erfaringer med stort set alle de søvnråd, der findes – hvilket vi valgte at udnytte til denne podcast om søvnvaner, hvor du både kan høre de vigtigste søvnråd, og hvordan Morten bruger dem i praksis.

Vi kommer blandt andet ind på:

Hvordan man skaber gode aftenrutiner, der både gør det nemmere at komme i seng i ordentlig tid og hjælper hjernen med at falde til ro.

Hvad begrebet ”søvnhygiejne” dækker over, hvorfor det kan være vigtigt at prioritere og hvordan det kan se ud i praksis.

Hvor stor en rolle koffeinindtag kan spille for din søvn, og hvornår dagens sidste kop kaffe skal indtages, hvis koffeinen ikke skal påvirke natten.

Hvordan du kan håndtere tankemylder, der skaber uro og gør det svært at falde i søvn – enten om aftenen eller hvis du vågner om natten.

Hvorfor en af de mest effektive behandlinger til søvnløshed handler om at begrænse muligheden for at sove – og hvorfor det er bedre at stå op end at kæmpe for at falde i søvn.

Kilder:

Lyt til podcasten her: Apple Podcasts | Spotify | SoundCloud