Brevkasse: Madmyter

Misinformation om mad og sundhed fylder, forvirrer og flytter fokus fra det, der gør en forskel. De seneste afsnit har haft et adfærdspsykologisk fokus, men i dette afsnit forsøger Morten Elsøe og Nikolaj Bach, der sammen underviser på “MadmyteModulet”, at punktere så mange madmyter som muligt på én time. Hør hvor mange vi når, når nuancerne også skal med.

Vi kommer blandt andet omkring:

  • Basisk mad
  • Ketogen kost
  • Alkohol og forbrænding
  • Om glutenfrit er sundere
  • Om forarbejdet mad er usundt
  • Sukker og hyperaktivitet hos børn (læs denne artikel for mere info)
  • Om mælk er godt eller dårligt for knoglerne (se denne video for nuancer)
  • Om du kan spise mad, der booster din forbrænding
  • Om der findes “zero foods”, hvor du forbrænder mere ved at spise dem end de tilfører af energi.
  • Bullshit-assymetriprincippet og hvorfor det er næsten umuligt at følge med mængden af misinformation.

Hvis DU gerne vil have indgående forståelse for de største madmyter – og lære, hvordan man forholder sig kritisk til sandhedspåstande om mad og sundhed – så tilmeld dig Kostvejleder-uddannelsen.

Lyt til podcasten her: Apple Podcasts | Spotify | SoundCloud